Blog

 

Witkamp Events Inspiratie

Patricia, jij blijft me toch wel inspireren nu onze trip naar Parijs niet door kan gaan?

‘Patricia, jij blijft me toch wel inspireren nu onze trip naar Parijs niet door kan gaan?’ vroeg een (zaken) relatie mij een paar weken geleden.

Na het annuleren van een aantal dagtrips stond mijn hoofd daar niet echt naar… Maar het bleef echter niet bij deze ene vraag. Inspireren? Hoe dan?

Al langer wilde ik podcasts gaan maken en nu Roy Emmen van Studio SponZZ de techniek gaat verzorgen ben ik om! In de Paris-Podcasts ga ik in gesprek met creatievelingen, ondernemers en originele denkers die een speciale band hebben met Parijs en/of daar woonachtig zijn.

Maak alvast kennis met één van mijn eerste gasten: Yvonne America, eigenaresse van Paris by Bike en nu ‘gestrand’ in Nederland. Haar Parijse ondernemersverhaal is binnenkort te beluisteren.

Foto’s: Lightcatch Fotografie | Miranda Koevoets

Bron: LinkedIn

Le Procope

Ook het oudste café-restaurant van Parijs, Le Procope heeft vandaag een leeg terras…

In het centrum van Saint-Germain des Prés kun je hier al meer dan 300 jaar terecht. In vroeger tijden trof je er schrijvers, dichters en intellectuelen aan zoals Rousseau, Diderot en Verlaine. Het interieur is zoveel mogelijk intact gelaten en de gerechten nog steeds traditioneel. Een bijzondere ervaring om hier te lunchen of een drankje te doen: alsof je de geschiedenis instapt!

Graag laat ik je deze bijzondere locatie zien tijdens één van de dagtrips die ik organiseer. Misschien dit najaar nog?

Wilt u liever in deze blog aangesproken worden met u of je?

Na het volgen van de masterclasses etiquette en psychologie, georganiseerd door Witkampevents, laat ik dat over aan de ‘lezer’.

Het historische pand, waar de masterclasses werden gegeven, deed me direct op een prettige manier een ‘u’ voelen.

Vol enthousiasme op zoek naar kennis met gelijkgestemden trad ik het smaakvolle hotel des Indes in Den Haag binnen.

Gastvrouw Patricia Witkamp stelde me direct op mijn gemak. Zij verwelkomde mij persoonlijk en hartelijk op de sierlijke trap.

Al snel bevond ik mij in het gezelschap van dames die net als ik reuze benieuwd waren naar de classes.

T I J D

De volharding der herinnering

In 1931 schilderde Salvador Dali zijn meest iconische schilderij, genaamd “the persistence of memory” en het werd één van zijn belangrijkste (surrealistische) werken. Het stelt een somber en oneiding droomlandschap voor, waarin harde objecten (horloges/klokken) slap worden weergegeven, als smeltende kazen. Deze klokken zijn ontelbaar vaak gekopieerd en op andere manieren verwerkt in andere kunstwerken. Het schilderij kan op allerlei verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Wilde Dali iets zeggen over het verval dat met het verstrijken van de tijd komt? Over de harde realiteit tegenover de zachtheid van onze dromen? We zullen het nooit weten, aangezien Dali niet graag uitlegde wat de betekenis van zijn werk was. Het schilderij is te bezichtigen in het Museum of Modern Art in New York.