#24 Irene van Zeeland – Producer en choreograaf

Evenement:

Dans en beweging is de rode draad in het leven van Irene van Zeeland. Ze studeerde aan de Theaterschool Amsterdam en ze mag Master of Science achter haar naam zetten na het afronden van de studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze studie komt van pas bij alle diverse projecten die ze bedenkt en van A tot Z uitvoert: zo is ze bij voorbeeld actief voor Holland Dance Festival.

In New York nam ze deel aan een programma ‘hedendaagse dans’ van de Merce Cunningham Studio. Momenteel verzorgt ze in Parijs wekelijks danslessen voor diverse opdrachtgevers: o.a. de Paris Marais Dance School en de BeTogether Academie.

Samen met haar vrouw Carolina Kzan, een audiovisueel genie en filmmaker, heeft zij Omaro Productions opgericht en werkt ze als producer en choreograaf. Alle creativiteit en vakmanschap komt samen in hun internationale productiebedrijf.

En alsof dat nog niet genoeg is wil zij met haar project ‘Keep Moving Me’ een voorbeeld zijn voor vrouwen die te maken hebben met borstkanker. Irene wil het belang van ‘blijven bewegen’ benadrukken en heeft online lessen bedacht en ontwikkelt die je in je eigen tempo en omgeving kunt volgen. Op de site ‘Keep Moving Me’ lees je naast het persoonlijke verhaal van Irene ook: ‘ik ben blij dat ik deze danslessen met je kan delen, ik wil je helpen om vreugde en inspiratie te vinden in elke fase van je genezingsproces. Laten we dus samen blijven bewegen, stap voor stap.’

Datum:

Locatie:

Categorie:

Type: