Taaltrainingen Frans voor de Logistieke Sector

NIEUW op Industrieterrein Moerdijk Taaltrainingen Frans voor de Logistieke Sector:

Vanaf vrijdag 21 mei op Industrieterrein Moerdijk i.s.m. Restaurant de Passant.

Is deze training voor jou geschikt?  Zijn onderstaande beweringen herkenbaar voor je?

Voor je werk heb je de Franse taal nodig.

Je bedrijf wil naar Frankrijk gaan exporteren en zoekt Franssprekende medewerkers.

Veel van je middelbare schoolkennis is weggezakt, je zou eigenlijk wel een opfris-training kunnen gebruiken.

Snel je kennis bijspijkeren en je spreekvaardigheid oefenen zodat je (weer) een goede indruk maakt in gesprekken. Voorbereid zijn op een presentatie of tijdens een beurs in Frankrijk.

Je ziet op tegen het inplannen van een telefonisch afspraak voor een collega of je leidinggevende omdat je ‘even’ met Frankrijk dient te bellen.

Je hebt advies over omgangsvormen en sociale en culturele verschillen nodig.

Bedrijven en professionals in Frankrijk spreken toch het liefste Frans en jij wilt graag de juiste indruk maken.

Ongeacht je functie (directeur, salesmanager, HR manager, planner, management assistente) : jij stapt in op jouw persoonlijke kennisniveau.

Na afloop van de taaltraining Frans voor de logistieke sector:

*spreek en versta jij de Franse taal beter.
*ga je zelfverzekerd het gesprek aan met Franstaligen.
*weet jij alles van de sociale èn culturele verschillen in zakendoen met Fransen en kun jij met gemak hierop inspelen.
*presenteer jij jezelf en je bedrijf vol zelfvertrouwen.
*ga jij het contact met Franstaligen niet meer uit de weg!
*kun jij doeltreffend communiceren èn samenwerken met Franstalige relaties binnen jouw vakgebied.

De volgende vaardigheden komen aan bod tijdens de training:

*Luistervaardigheid: je luistert naar gesprekken toegespitst op praktijksituaties. Alle luisterfragmenten zijn ingesproken door een native speaker Frans en speciaal gemaakt voor deze cursus.
*Spreekvaardigheid: je oefent middels (rollenspel) oefeningen en leert communiceren in het Frans over onderwerpen die relevant zijn voor je functie/bedrijf.
*Grammatica: geen schoolse oefeningen maar de noodzakelijke items zodat jij op een juiste manier communiceert èn correct reageert tijdens gesprekken.
*Schrijfvaardigheid: opstellen van (diverse soorten) e-mails.
*Kennis van sociale en culturele verschillen in zakendoen met Fransen (je leert over de verschillen in omgangsvormen).
*Vocabulaire en (korte) zinsconstructies leer je aan de hand van de efficiënte en effectieve leermethode van Sebastian Leitner: het werken met ‘flitskaarten’.

Hoe is de cursus ingericht?

Er zijn vijf bijeenkomsten van 60 minuten. We komen vier maal samen in één van de ruime vergaderzalen van Restaurant de Passant. (Plaza 11 – Industrieterrein Moerdijk). De vijfde les is een online één op één verdiepings- of herhalingsles. Je krijgt les in kleine groepen (max 5/6 personen, ingedeeld naar niveau).

Na het invullen van je inschrijfformulier is er een (telefonisch) kennismakingsgesprek en bepalen we samen je niveau.

Na elke les is er een korte evaluatie. Deze evaluatie vormt de basis voor je vijfde één op één verdiepings- of herhalingsles.

De cursus volg je online (in je eigen tempo) en tijdens de offline contactmomenten  komen de diverse modules aan bod.

Inhoud van de cursus:

Module 1 : jezelf en je bedrijf voorstellen – je persoonlijke pitch maken – een afspraak maken/inplannen – gedag zeggen
Module 2 : aan de telefoon – leren tellen – doorverbinden – een boodschap achterlaten – telefoonalfabet – aan de slag met je  pitch
Module 3 : het schrijven van diverse mails – klachtafhandeling – serviceberichten –  herhaling van de stof uit module 1 en 2
Module 4 : straattaal – meepraten tijdens de (zaken) lunch – relevante vakjargon – herhaling van de stof uit de drie eerdere modules

Er is voldoende ruimte voor herhaling en oefening tijdens de lesmomenten. Ook wordt de noodzakelijke grammatica behandeld. Kennis van cultuur en sociale omgangsvormen komen in elke module aan bod.

Data: 4 bijeenkomsten (60 min) op vrijdagochtenden: 21 mei – 28 mei – 4 juni en 11 juni. De vijfde les is een privé online herhalings- of verdiepingsles. 

Locatie: Restaurant de Passant – Plaza 11 – 4782 SL Moerdijk (centraal gelegen op het Industrieterrein Moerdijk) https://restaurantpassant.nl

Prijs: €397.50 excl. 21% BTW inclusief alle lesmaterialen (de online cursus maar ook een papieren bundel en flitskaarten) en koffie-thee.

Waarom zijn taaltrainingen Frans voor de Logistieke Sector nodig?

De ‘Port of Moerdijk’ is een logistieke hotspot. De unieke ligging biedt gouden kansen voor logistieke bedrijven. Port of Moerdijk ligt in het hart van de Vlaams-Nederlandse delta, dicht bij de mainports van Antwerpen en Rotterdam. Moerdijk is via deze ports optimaal toegankelijk.

De logistieke sector heeft op deze locatie dan ook een belangrijke positie verworven in èn buiten Europa. Om onderscheidend te blijven, is het noodzakelijk dat medewerkers in deze sector optimaal zaken kunnen doen met internationale Franssprekende handelspartners. De juiste communicatievaardigheden in deze specifieke branche zijn daarom van groot belang; deze vaardigheden komen in de cursus aan bod.

Graag stel ik me voor:

Tijdens en na mijn studie Frans heb ik diverse seizoenen gewerkt bij het ANWB steunpunt in Lyon. Kennis gemaakt met de taal en de Franse zakelijke cultuur en omgangsvormen. Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar internationale levens- en werkervaring. Ik ben een pragmatische docent met een passie voor Parijs en altijd bezig met de Franse taal en cultuur. Thuis spreken we Frans, onze zoon heeft een Franse vader… ik ben en blijf dus ‘bij’ de les!

Meer weten?

Ervaringen

  • ‘Tijdens de rollenspel oefeningen kwamen zakelijke en culturele verschillen ruimschoots aan bod.’

    -
  • ‘De nadruk bij onze afdeling lag vooral op luistervaardigheid (het kunnen verstaan èn begrijpen van de klantvragen). Patricia begon elke les met een ‘warming-up’ waarbij we luisterden naar specifieke klantvragen: al snel begon ik de vakjargon te herkennen en de herhaling en duidelijke structuur hebben me verder geholpen.’

    -
  • ‘Ik vond het vooral fijn dat er veel afwisseling was tussen verschillende onderdelen: elke 10 minuten kwam er een ander onderwerp aan bod. Ik zag op tegen teveel grammatica en dat viel me dus alles mee…’

    -