Week van WitkampEvents op Woensdag

Het voelde als een cadeau: gisteren samen met fotografe Miranda Koevoets een dag op en neer naar Parijs met de Thalys vanuit Rotterdam!

Tijd voor elkaar en gewoon zitten in de trein, bijpraten, even niets hoeven en voorpret hebben om de dag die voor je ligt. Het feest begint op station Gare du Nord waar je ineens in een totaal andere wereld stapt… bruisend, internationaal en groots. Als je mij een beetje kent weet je dat ik altijd een plan of doel heb en zo dus ook gister: in overleg met Miranda een route uitgestippeld zodat we de tijd zo goed mogelijk konden besteden.

We startten bij Merci en al jaren kom ik bij deze originele conceptstore waar start-up designers/creatievelingen hun product kunnen tentoonstellen en verkopen, je hebt dus echt een uniek item. Het thema van dit najaar is “les Dénicheurs du Monde”: niet letterlijk te vertalen maar het is het ontdoen van je nest, de vogels uit hun nest halen, in figuurlijke zin: stap uit je veilige “nest” en kom naar buiten en ontdek! Letterlijk staan er dus diverse tenten en grote nesten gevuld met de meest uiteenlopende voorwerpen. Stof tot nadenken…

Was hier al 2 jaar niet geweest en ik zie vanaf het terras het veranderende publiek in de straat: (vooral) veel modieus geklede Aziaten die specifiek op zoek zijn naar de niet zo toeristische plaatsen en al kijkend op hun schermpje gaan ze snel snel weer door naar de volgende locatie… terwijl juist de omgeving rondom de hotspots zo inspirerend zijn!

Vervolgens liepen we via de Haute Marais richting Seine en was het al snel tijd voor onze lunchafspraak met een verrassend innemende Parisienne en het was bijzonder te merken dat zaken en privé zo aangenaam te combineren zijn: hoe je elkaar zo eenvoudig kunt vinden, ook dat is voor mij S I S T E R H O O D  Binnenkort meer over deze samenwerking!

Gelukkig konden we bij Publicis Drugstore ook nog de beste macarons van Parijs kopen, voor mij zijn dat die van Pierre Hermé en ongelofelijk knap dat deze patissier het telkens voor elkaar krijgt met andere smaken te komen. Nu in zijn Herfstcollectie opgenomen onder andere SATINE (cream cheese, met sinaasappel-compote en passievrucht) en MONTEBELLO (pistache en framboos). Als jij dit stukje leest is het doosje vast leeg…

Met een voldaan gevoel in mijn hart, hoofd, lijf en leden kijk ik op deze bijzondere dag terug en net als de macarons smaakt het zeker naar meer!

Alle goeds, Patricia