Esmeralda Korteweg stelt zichzelf voor…

Tijdens ons kennismakingsgesprek dacht ik meteen: “van haar ga en kan ik veel leren!”. Instinctief voelde ik me veilig en vertrouwd bij haar. Trots ben ik dan ook op de blog-samenwerking met Esmeralda Korteweg en de komende tijd ga je haar interessante bijdragen lezen over werkgeluk in de breedste zin van het woord. Enjoy!


Ik ben Esmeralda Korteweg, gecertificeerd burn-out expert, executive coach en werkgelukdeskundige. In mijn eigen loopbaan heb ik keuzes moeten maken die niet altijd makkelijk waren, maar die me wel geleerd hebben wat werkgeluk is. En hoe je dat kunt bereiken. Ik ben vroeg in mijn loopbaan afgekeurd als verpleegkundige vanwege een ernstige rugblessure en toen omgeschoold naar communicatiespecialist. Daarna volgde een loopbaan in de financiële wereld en het onderwijs. Alle kennis, opleidingen en ervaring die ik inmiddels heb opgedaan komen nu goed van pas binnen mijn eigen bedrijf, De Gelukkige Loopbaan.

Veranderen

Op basis van die eigen ervaringen, – o.a. begeleiding bij organisatieontwikkelingen m.b.t. bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken, vitaliteit & duurzame inzetbaarheid, fusies en reorganisaties met boventalligheid, maar ook als adviseur tijdens verandertrajecten – weet ik als geen ander hoe het is om mee te moeten in veranderingen binnen organisaties. En ook hoe ‘werk’ je leven totaal in beslag kan nemen. De balans houden tussen werk en privé is voor mij een belangrijk thema in mijn werk als burn-outcoach. Je kunt dat gerust een stokpaardje van mij noemen J.

Mijn missie: iedereen gelukkig aan het werk!

Ik doe wat ik doe vanwege mijn enorme drive om mensen te inspireren om voor werkgeluk te kiezen. Want daar ben ik inmiddels wel achter. Werkgeluk maakt gelukkig!
Als we het dan hebben over zingeving in je werk: daar ligt míjn passie.

Wat kenmerkt mij nog meer?

Ik ben getrouwd & trotse moeder van drie kinderen (21, 20 en 17 jaar).
Ik ben actief op verschillende social mediakanalen (vooral op Instagram esmeralda_korteweg) én ik ben een van de bloggers voor Gooisch.nl.
Omdat ik nu eenmaal graag schrijf over wat mij bezighoud, ben ik blij dat ik ook voor Society of Sisterhood mijn ervaringen mag delen.