Week van WitkampEvents op Woensdag

Als je me een beetje kent weet je dat ik netwerken ècht ontzettend leuk en leerzaam vind: je ontmoet iemand die je (nog) niet kent en wie weet hoe je elkaar kan versterken of inspireren. Niet altijd begint een samenwerking met een zakelijke insteek, vaak dient er eerst een aangename ontmoeting te zijn zoals je mij op de foto ziet met tafeldame Suzie Timmermans. In deze blog deel ik een NETWERKTIP: waardoor je met een enthousiast gevoel naar je afspraak gaat. Lees dus vooral nog even door…

Vorige week was ik op uitnodiging van eigenaren Conny Kleppe en Mandy van Tetering van zakelijk reisbureau Pack and Go (https://packandgo.nu/) aanwezig bij een netwerkdiner van Bites & Business in Breepark te Breda, waar de Businessdagen West-Brabant plaatsvonden. Voordat de rondleiding begon wilde ik zelf eerst even kijken op de beursvloer: gelijk liep ik in een “virtual reality” fuik met de vraag of ik op de toekomst ben voorbereid? Dat is nogal een vraag… en die beantwoord ik misschien een volgende keer maar ik heb (vanzelfsprekend) wel de helm opgezet en de tour gedaan, spannend, eng maar ook waanzinnig mooi. Het is ongelofelijk hoe onze hersenen ons kunnen verleiden en misleiden!

Niet al mijn beursgesprekken ga ik hier met je delen, je leest dit stukje immers voor de NETWERKTIP: vroeg in de ochtend nam ik de deelnemerslijst door van de dames bij wie ik aan tafel zou gaan zitten en ik heb ze een Linked-In verzoek gestuurd met een persoonlijke boodschap: “ik ken je (nog) niet persoonlijk maar leuk dat ik je vanavond ga ontmoeten en een hele fijne dag voor je toegewenst!” Een korte, krachtige boodschap maar tevens ook vriendelijk en zakelijk… Nog voor 10 uur had ik al 7 reacties en was ik berichten aan het versturen en bekeken we elkaars profiel. Het spreekwoordelijke ijs was al gebroken voordat we elkaar zagen en spraken.

Tijdens het verzamelen voor de rondleiding van commercieel directeur Anneke Stins werd er dus volop gesproken over mijn “kennismakingsaktie” in de morgen! Anneke gaf ons een kijkje achter de schermen van het immens grote Breepark. Met veel enthousiasme leidde Anneke ons rond en bijzonder hoe over alles is nagedacht – je kunt een privé-ruimte huren of een kleine zaal voor een vergadering maar tevens bestaat er (mede door de hoogte van het hele pand) de mogelijkheid TV programma’s op te nemen en dat is al diverse malen gebeurd… Mede door de centrale ligging is Breepark een goede ontmoetingsplek en zeker dat ik er in de toekomst iets ga organiseren!

Aansluitend aan tafel met diverse dames bijzondere gesprekken gevoerd maar toen ik naar huis reed bedacht ik me dat de Virtual Reality Tour me heeft  doen inzien dat ik zelf elke dag de keus heb en kan kiezen voor het verleiden van mijn hersenen: nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe vaardigheden leren, vergroten van mijn netwerk en het verruimen van mijn toekomst…

Alle goeds voor je en een fijne dag!

Patricia

Schrijf je in voor de newsletter: www.witkampevents.nl?

Volg me ook via FB pagina Witkamp Events

Of via Instagram @patriciawitkamp of @society_of_sisterhood