Hoofd op Hol

Verlies de tijd èn maak een reis door de tijd met verhalen uit de 8ste  eeuw, de Gouden eeuw en de 19de eeuw. Verlies je in de geschiedenis van ridder Gangolf, schilder Saenredam en weduwe Stientje Jut. Wie van hen verloor daadwerkelijk zijn of haar hoofd?

Geprikkeld door deze tekst liep ik afgelopen weekend in Haarlem de wandeling van verhalenverstelster Monique Stam.

Monique vroeg ons herhaaldelijk na te denken wat er nu in je hoofd omgaat of wat het verhaal met je doet… het was een belevenis (waar ik niet te veel van kan verklappen want de wandelingen zijn nog volop bezig…). Fijn te luisteren naar iemand die zo aangenaam kan voordragen. Bijzonder ook dat we met de groep door de smalle straten liepen – in het donker – waar de verhalen vroeger ook echt hebben plaatsgehad.

De vraag na te denken hoe jouw “hoofd op hol” gaat is een interessante en daar gaat deze blog dan ook over.

Bijna een jaar ben ik nu bezig met het opzetten van mijn bedrijf Witkamp Events en de Society of Sisterhood en inderdaad, mijn hoofd is wel een aantal keer op hol geslagen… alsof ik in een achtbaan zit!

Hoe positioneer ik op een duidelijke manier zowel Witkamp Events – diverse soorten originele events (doelgroep dus steeds net wat anders) èn Society of Sisterhood: kennis- en netwerk events voor hoger opgeleide ondernemende dames (al dan niet in loondienst werkzaam). Daarnaast verzorg ik ook in-company trainingen Frans. Hoe zet ik mezelf op de juiste manier als een MERK in de markt?

Hoe ga ik om met de diverse social media kanalen om mijn zichtbaarheid te vergroten? Wat is de beste foto, wat zijn de juiste teksten en de beste tijdstippen om te posten? Leerzame en interessante materie. Ik heb gelukkig veel mensen om me heen die me “scherp” houden middels hun eerlijke feedback en oprechte warme belangstelling. Met heel mijn op hol geslagen hoofd maar vooral mijn hart ben ik daar ontzettend dankbaar voor.

Hoe ga ik om met reacties van anderen: de stuurlui aan wal, de ongevraagde adviezen, maar ook de complimenten en successen van de events. Alles valt of staat bij mij met de juiste mindset en voldoende rust, ik geloof erg in de wet van aantrekkingskracht en richt me op positieve gebeurtenissen.

Een kleine 2 jaar nu loop ik 2 x in de week hard en dat zorgt ervoor dat mijn hoofd letterlijk op hol slaat maar dat ik tegelijkertijd dit hoofd ook lekker leeg kan maken. Deze hardloop-momenten zijn heilig voor me en een vast onderdeel van mijn wekelijkse ritme.

Vaak gaat mijn hoofd ook op hol als ik weer een idee heb of bezig ben met het organiseren van een nieuw event: heerlijk om alle creativiteit te kunnen laten stromen en voorpret te hebben van wat gaat komen.

Zonder een hoofd op hol is er voor mij geen persoonlijke groei mogelijk…

Aan jou nu de vraag: wanneer en waarom gaat jouw hoofd op hol?